Waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een grafmonument.

VOORSCHRIFTEN – Grafmonumenten moeten voldoen aan zekere voorschriften. Deze verschillen per begraafplaats, maar ook binnen een begraafplaats kunnen de voorschriften per vak verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de minimale diktes, de soort materialen of de fundering. Bovendien is een monument gebonden aan een maximale maat. Van de begraafplaatsen in de regio weten we exact welke voorschriften gelden en verzorgen wij de vergunningaanvraag.

ONTWERP – We streven er altijd naar een grafmonument zo te ontwerpen, dat het bij de overledene past. Vanzelfsprekend bepaalt uzelf altijd de uiteindelijke vorm. Binnen de voorschriften is praktisch elk ontwerp mogelijk. Onder Eigen Ontwerp vindt u voorbeelden van zelf ontworpen grafmonumenten.

STEENSOORT – De keuze van de  steensoort is uiteraard aan u. Als bijvoorbeeld duurzaamheid voor u van belang is, lijkt een harde steensoort de beste keuze. Een zachte steen kan immers sneller verweren door de weersinvloeden. Het bewerken van een harde steensoort is echter intensiever dan van een zachte.

ADVIES – Alle hiervoor genoemde zaken komen bij het eerste voorlichtingsgesprek uitgebreid aan bod. Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave. Wanneer u daarmee akkoord bent, gaan wij aan de slag. U ontvangt een uitnodiging om het monument te beoordelen. Pas dan hoeft u een definitief akkoord te geven, waarna we samen met u de belettering bespreken. Vervolgens wordt het monument voltooid en geplaatst. Deze werkwijze maakt het mogelijk tot op het laatste moment kleine wijzigingen aan te brengen.  

[Alle hier op de website getoonde gedenktekens met volledige namen zijn met expliciete toestemming van de nabestaanden afgebeeld.]